A- A A+

Novopazarska policija će testirati vozače na drogu

Lokalna samouprava Novog Pazara raspisala je tender za kupovinu aparata i ampula za detekciju psihoaktivnih supstanci u organizmu i tu opremu će donirati saobraćajnoj policiji u ovom gradu, saznaje radio Sto plus.

Iz gradske kase će za nabavku tog uređaja biti izdvojeno milion dinara, a ta sredstva su prikupljena naplatom kazni za saobraćajne prekršaje.

Prema našim saznanjima, Policijska uprava u Novom Pazaru ne poseduje takvu opremu, a za testiranje prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača koristili su uređaj koji su pozajmljivali od kolega iz Čačka.

Analizator koji će im pokloniti lokalna samouprava imaće mogućnost da, za manje od 10 minuta iz pljuvačke vozača, detektuje prisustvo najmanje šest grupa narkotika u organizmu i to kokaina, kanabisa, amfetamina i metamfetamina, metadona i benzodijazepina.

Svaki vozač kojem se u organizmu otkriju neke od psihoaktivnih supstanci biće zadržan u policijskoj stanici 12 sati, biće mu oduzeta vozačka dozvola pola godine i platiće novčanu kaznu od 15.000 do 30.000 dinara.

Ukoliko neko odbije testiranje, biće kažnjen sa 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena, oduzimanjem dozvole na osam meseci ili zatvorom od 30 dana.

Izvor: radiostoplus.com

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika