A- A A+

Strateški do sredstava za razvoj poljoprivrede

Grad Novi Pazar, Savetodavna poljoprivredna stručna služba, poljoprivredna udruženja i resorno ministarstvo definisali su način i vidove komunikacije kako bi zajednički doprineli razvoju poljoprivrede i seoskog turizma u ovom kraju, prvenstveno obezbedjivanjem subvencija.

Ovim povodom sa čelnicima lokalne samouprave, predstavnicima Regionalne razvojne agencije i drugim relevantnim faktorima razgovarao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Senad Mahmutović.

„Izuzetno nam je važan razvoj poljoprivredne infrastrukture koji je neophodan za dugoročan razvoj poljoprivrede i sela. Današnji sastanak u Novom Pazaru iznedrio je konkretne dogovore, jer smo sačinili vrlo preciznu agendu rada sa stručnim službama i predstoji nam da delujemo kako bi smo ostvarivali rezultate“, poručio je Mahmutović.

Resursi Ministarstva poljoprivrede, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca moraju biti maksimalno iskorišćeni.

„Naša je obaveza da poljoprivrednicima predočimo na koji način mogu najbolje iskoristiti finansijska sredstva Ministarstva i važno je da zajednički usmerimo snage ka najbitnijim segmentima u razvoju poljoprivrede u ovom kraju. Grad će nastaviti da podržava razvoj poljoprivrede, jer je njen značaj za ovaj kraj nemerljiv a ujedno raspolažemo potrncijalima koje bi bilo šteta ne iskoristitri“, kazao je prvi čovek Novg Pazara Nihat Biševac nakon satanaka.

Samo dan ranije, sastajući se sa poljoprivrednicima, gradonačelnik Biševac je poručio da će lokalna samouprava uraditi sve kako bi poljoprivredu Novog Pazara ojačala, te da je u 2017. u budžetu izdvojeno 10 miliona dinara, a da će lokalna samouprava  uz pomoć organizacija, koje su prijatelji Novog Pazara potruditi da obezbedi i veći iznos sredstava u cilju razvoja poljoprivrede.

“Mnogo više sredstava iz budžeta u sledećoj godini je dokaz da lokalna vlast vidi važnost razvoja poljoprivrede i da je to najveća fabrika pod vedrim  nebom, jer može da uposli najviše ljudi. Prepoznajemo perspektivu poljoprivredne delatnosti i podršaka koji time žele da se bave neće izostati”, zaključio je gradonačelnik. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops