A- A A+

Prvacima prezentovana saobraćajna pravila

Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara nizom aktivnosti sprovodi akciju edukacije učenika osnovnih škola na temu saobraćaja. U okviru akcije realizuje se na području grada niz aktivnosti, a danas su đacima prvog razreda podeljeni saobraćajni paketi. Sa mališanima su razgovarali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi najbliži saradnici.

Član Gradskog veća Mirsad Jusufović podsetio je da je protekle nedelje na temu saobraćaja upriličena pozorišna predstava za preko 3000 devojčica i dečaka sa ciljem da se deca upoznaju sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

„Danas delimo priručnik sa osnovnim pravilima saobraćaja i fluorescentne prsluke koji treba da povećaju vidljivost najmlađih učesnika u saobraćaju i spreče eventualne nezgode. Osim toga, neprekidno radimo na podizanju svesti građana uopšte. Treba svi da budemo svesni važnosti poštovanja saobraćajnih pravila“, kazao je Jusufović.

On je podsetio da na nesreću ulicama Novog Pazara ima dosta bahatih i nesavesnih vozača, da su preuske ulice neadekvatne broju vozila u gradu, ali je apelovao na građane da u svakom trenutku, bilo da su vozači ili pešaci, poštuju zakone, kako  bi  životi ljudi a pre svega dece  bili bezbedni. 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops