A- A A+

Pokloni za najuspešnije polaznice kursa turskog jezika

Sem podrške održavanju manifestacije Kolektivni sunet, neformalna grupa „Prijatelji Sandžaka“ pruža potporu i projektu učenja tuskog jezika u novopazarskom Turskom kulturnom centru. Najuspešnijim polaznicima dodeljene su nagrade, odnosno bicikli.

Predsednik udruženja Salih Hadžifejzović je uz čestitke upućene najboljima, konstatovao da je „zanimljivo što su bicikle dobile devojčice, a da su dečaci u ovom nadmetanju posustali“.

I sledeće godine,  kako je najavio Hadžifejzović, oni koji uspešno savladaju turski jezik dobiće  besplatnu ekskurziju, odnosno moućnost da posete Tursku. Nedavno se grupa od 40 polaznika vratila iz Istanbula gde su boravili nakon savladanog programa učenja  turskog jezika.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podsetio je da su nagrade dobile tri najbolje polaznice kursa.

„Ja im čestitam, podsećam da je poznavanje jezika u savremenim uslovima istinsko bogatstvo. Prirodno je da zbog kulturološke i istorijske povezanosti  naša deca izražavaju zainteresovanost za učenje turskog jezika, ali i da neki mladi u turskoj savladaju  maternji jezik svojih roditelja i dedova koji su rodjeni u našem kraju a otišli su put Turske“.

Upravnica Turskog kulturnog centra Almira Suljević podsetila je na predivno iskustvo polaznika tokom boravka u Istanbulu i zahvalila svima koji su to putovanje omogućili.

„Put je realizovan zahvaljujući Turskoj razvojnoj agenciji TIKA, udruženju „Prijatelji Sandžaka“ i opštini Pendik. Prvi put su nas ugostili pre sedam godina i još uvek se svi koji su bili, rado sećaju tog perioda“.

Kurs turskog jezika u TKC pohadja 200 polaznika, a uspešno je kroz ovaj program za nekoliko godina prošlo preko 800 njih, dok je broj onih koji su upisani mnogo veći.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops