A- A A+

Održan sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije

Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije za novopazarske đake osmih razreda osnovnih škola održan je u Domu omladine, a predstavilo se deset srednjih škola sa teritorije grada. Cilj sajma je da se budući srednjoškolci informišu o programima srednjih škola i njihovim obrazovnim profilima i smerovima. Sajam tradicionalno organizuju grad Novi Pazar, Nacionalna služba za zapošljavanje i Kancelarija za mlade.

Okupljenim đacima čestitke povodom završetka osnovne škole, uputio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji im je  poželeo da upišu željenu srednju školu te da pametno biraju, kako bi odmah nakon završetka škole mogli da se zaposle i upišu prestižne fakultete.

Tim Nacionalne službe za zapošljavanje pružao je informacije o deficitarnim zanimanjima, stanju na tržištu rada i savetodavnu podršku budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja. Direktor Filijale NSZ Fahrudin Đekić uputio je poziv svim mladim ljudima da svakodnevno dođu u Filijalu NSZ i informišu se o deficitarnim i suficitarnim zanimanjima.

Kancelarija za mlade od ove godine osnovcima pruža posebnu vrstu podrške, pa iz te ustanove pozivaju sve buduće srednjoškolce da posete njihov sajt gde ih očekuje dosta olakšica koje će im značiti tokom polaganja završnih ispita.

Sajam je namenjen osnovcima završnih razreda i predstavlja priliku da se roditelji i đaci detaljnije upoznaju sa načinom rada i programima gimnazija i srednjih stručnih škola.

Škole su se predstavile kroz eksperimente, filmove i prezentaciju dostignuća svojih učenika.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops