A- A A+

“Atletska zvezda“ Amela Terzić

Pobednici  Krosa RTS-a Ameli Terzić uručena je specijalna plaketa Atletska zvezda. Terzićeva je ovim povodom , baš kao I jedan od osnivača ovog krosa  Stevana Kovačevića, bila gošća gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

Priznanje Terzićevoj je prema rečima Biševca i priznanje čitavom njenom timu a i  Novom Pazaru koji će u predstojećoj atletskoj sezoni biti važna tačka na mapi srbijanskog sporta.

“Možemo biti ponosni na rezultate Atletskog kluba i Amele Terzić pred kojom su, siguran sam i u budućnosti sjajni rezultati. Na veliku radost ljubitelja kraljice sportova, bićemo domaćini Balkanskog prvenstva atletike u julu ove godine. To je sjajna prilika da uživamo u podvizima velikih atletskih imena. Nadam se da će naši atletičari i na ovom takmičenju doći do dobrih  rezultata i medalja”, kazao je Biševac.

Terzićeva je izrazila zahvalnost  osnivačima krosa RTS i gradu Novom Pazaru koji  joj pomaže  u ostvarivanju dobrih rezultata.

Kros RTS je jedno od najvećih atletskih takmičenja ovog tipana Starom kontinentu. Stevan Kovačević podsetio je Novopazarce da je kros osnovan 20. aprila meseca sada već davne 1991. godine a da je zasluga našeg grada u popularizaciji manifestacije izuzetna.

“Nismo ni slutili da će kros dobiti ovakve razmere. Zaslužni su i grad Novi Pazar i njegovi atletičari, kao i jedan od najuglednijih trenera Rifat Zilkić i u ovom trenutku  najperspektivnije atletsko ime Amela Terzić. Ona je deo ovog takmičenja godinama unazad i ostvaruje sjajne rezultate. Amelino vreme tek dolazi i u to sam potpuno siguran”, rekao je Kovačević, izrazivši duboku zahvalnost Novom Pazaru koji kako je rekao ima središnje mesto na stranici svih sportskih a ne samo atletskih zbivanja Srbije”.

Prvi na cilj u muškoj konkurenciji na krosu RTS stigao je Elzan Bibić, takođe član AK Novi Pazar.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops