A- A A+

RTV Novi Pazar pobednik medijskog konkursa

Evropski PROGRES je u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije organizovao Konkurs za najbolje medijske priloge o evropskim integracijama u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji u cilju promovisanja profesionalnog i kvalitetnog medijskog izveštavanja o navedenim temama i povećanja opšteg znanja i razumevanja u javnosti o evropskim integracijama i pozitivnim promenama koje mogu doneti u svakodnevnom životu stanovnika 34 lokalne samouprave u kojima se Program sprovodi.

Na Konkurs je pristiglo 67 priloga iz 23 medijske kuće. Radio televizija Novi Pazar je pobedila u kategoriji najbolji opšti televizijski prilog čiji autor je naš kolega Aleksandar Nićiforović.

Nagrade će biti dodeljene medijima ali i novinarima i novinarkama koji za njih rade, a koji su autori najboljih priloga o evropskim integracijama na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Mediji koji pobede na takmičenju će kao nagradu dobiti novu audio, audio-video opremu, ili računarsku opremu sa ili bez pratećeg softvera u vrednosti do 5.000 eura.

Nagrade za novinare koje su autori nagrađenih radova će obezbediti KEI a uključivaće dvodnevnu radnu posetu relevantnim nacionalnim državnim institucijama uključenim u proces evropskih integracija u Beogradu, dok će Delegacija Evropske unije za nagrađene novinare organizovati studijsku posetu Briselu, gde će se sastati sa zvaničnicima EU, obići institucije EU i kulturne znamenitosti Brisela, i upoznati sa kolegama koje izveštavaju iz Brisela.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops