A- A A+

Bogata prezentacija Novog Pazara povodom 556. rođendana

Za svoj 556. rođendan, grad Novi Pazar će najviše pažnje pokloniti  deci ali neće zaboraviti ni  starije, prezentujući sebe  kroz kulturne i sportske sadržaje. Povodom 20.aprila, Dana grada, svi koji vole Novi Pazar moći će da uživaju u izložbama, debatama, sportskim nadmetanjima, predstavama, reviji automobila, a na centralnoj svečanosti biće održana revija pobednika Festivala stvaralaštva mladih.

Program startuje u subotu kod hotela Vrbak, sa početkom u 15 časova,gde će  biti održano revijalno državno prvenstvo u kajaku.  Nedjelja od 12 do 14 časova rezervisana je za revijalnu vožnju sportskih automobila u centru grada, a istog dana u Turskom kulturnom centru biće takmičenje „Turska Sofra“, sa početkom u 18 časova.

U ponedeljak će Narodna biblioteka “Dositej Obradović” na platou bibliteke otvoriti izložbu “Moje nasledje”, a Regionalno pozorište će u 20 časova izvesti predstavu „Iz starog Pazara”.

U utorak će se na gradskom trgu od 12 do 14 održati turnir u šahu i tavli. Biblioteka će organizovati kviz za osnovce pod nazivom “Koliko poznaješ svoj grad”, a u 19 časova istog dana u Centru duga biće izložba grafika “ Novi Pazar u otisku i utisku”.

Biblioteka će  u sredu sa početkom 13 časova organizovati i debatu o Evropskoj uniji i evrospkim intergracijama, a na rekreacionom centru održaće se čas pod sloganom  „Sport u školama i ekstremni sportovi”. Uveče će za ljubitelje umetnosti u Muzeju ras biti otvorena izložba slika Save Šumanovića. Izložba je zakazana za 19:30 sati.

Centralni dan je četvrtak 20.april,  kada će predstavnici  biblioteke za najbolje učenike darovati knjige na šetalištu. U 12 sarti biće održan dečji maskenbal, a u istom terminu  velika atrakcija biće i paraglajding na Rekreacionom centru kao i takmičenje u atletici. Revija pobednika Festivala stvaralaštva mladih zakazana je za 19:30h istog dana, a u Multimedijalmom cetru u 20:00 planirano je otvaranje izložbe Sandžačkog udurženja likovnih umetnika.

Od utorka do petka kod sebilja građani će moći da vide bazar rukotvorina, pod nazivom “Pazar na dar”.

0
0
0
s2smodern

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika