A- A A+

Dve stotine šansi za nezaposlene

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru organizovala je  u sali Doma omladine Sajam zapošljavanja na kom je ponuđeno više od 200 novih radnih mesta. Oko 1500 nezaposlenih lica pokušalo je u neposrednom kontaktu sa poslodavcima da proveri svoj nivo upošljivosti i osvoji neki od ponuđenih poslova.

Sajam je otvorio Zoran Martinović, generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Poslovi koji su u ponudi na Sajmu uglavnom su se odnosili na delatnosti tgradicionalno zastupljene u Novom Pazaru: konfekcija, proizvodnja obuće, trgovina i usluge, građevina, proizvodnja nameštaja i osiguranje.

Prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, pravilnim shvatanjem problema nezaposlenosti lokalna samouprava se uključuje u sve mere koje se odnose na stimulisanje privrednih aktivnosti i zapošljavanje novih radnika. On je istakao da je Gradska uprava ove godine lokalnim akcionim planom u oblasti zapošljavanja, sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, izdvojila deset miliona dinara. Uz ista partnerska sredstva Nacionalne službe zapošljavanja to će biti dovoljno za subvencioniranje 100 novih radnih mesta.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika