A- A A+

Milica Dabović oduševljena najmlađima

Ženski sport a prvenstveno ženska košarka u Novom Pazaru je oblast na čijem razvoju grad intenzivno radi i radiće u vremenu koje predstoji, kako bi ideja zdravog života i fizičke aktivnosti od najranijeg detinjstva bila deo svesti najmlađih. U okviru popularizacije ženske košarke u našem gradu je dva dana boravila i Milica Dabović, reprezentativka Srbije, osvajačica olimpijskog i evropskog odličja. Dabovićeva je pored ostalih aktivnosti i rada sa devojčicama na terenu, bila gošća gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca. Iz Novog Pazara, kako je rekla nosi pregršt oduševljenja.

„Predivni dani u Novom Pazaru. Iskreno se nadam da će najmlađi odabrati košarkaški kamp Milica Dabović „ na Tari, kao nešto programski potpuno drugačije od svega što je do sad ponudjeno. Prvenstveno nas zanima da deci objasnimo važnost zdravog kolektiva, da od njih postanu dobri ljudi koji će kasnije odlučiti da li košarci žele da posvete život. Što se dočeka tiče, malo je reći da sam oduševljena, jer je dece bilo puno i svi su bili presrećni. Moram priznati da sam ipak ja bila najushićenija, jer mi je primarni cilj da usrećim druge“.

Milica Dabović je košarkaško ime koje je  na stranicama srbijanske košarke ostavilo neizbrisiv trag. O svojim bajkovitim uspesima na terenu kaže da su  spoj različitih elemenata i  upornih ljudi, da je u sve postignuto uloženo mnogo ljubavi, energije i rada ali da je vredelo.

„Rad, rad i samo rad. To je nešto što na kraju, koliko god da je teško, daje rezultate, a što najmlađi treba da znaju“, kazala je Dabovićeva u Novom Pazaru.

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je ovim povodom da se ideja o razvoju sporta koju ima Milica Dabović potpuno uklapa u „naša nastojanja da  sportska aktivnost postane  jasan izbor mladih generacija“.

Akcenat je, prema rečima Biševca, prvenstveno na razvoju ženskog sporta i to u školskom uzrastu. 

„Razgovarali smo o konkretnim pravcima razvoja ženske košarke. Milica je ovde na našu i inicijativu predsednika  ŽKK Novi Pazar Dejana Kulundžića. Znamo da je naš grad u bivšoj Jugoslaviji bio centar ženske košarke i cilj nam je da ovaj  sport vratimo na stare staze, da se što više devojčica počne baviti košarkom.“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Uz dovođenje stručnjaka i ulaganje u ljudske resurse kako bi omladinci bili adekvatno sportski edukovani, grad Novi Pazar puno sredstava i snage usmerava i ka razvoju sportske infrastrukture, što je u poslednjih nekoliko godina počelo da daje konkretne rezultate.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops