A- A A+

Bošnjaci Turske srcem uz Novi Pazar

Članovi udruženja Bošnjaka u Turskoj , Bosna – Sandžak sa sedištem u Pendiku bili su gosti na otvaranju Atletskog stadiona u našem gradu. Predstavnik udruženja Erdogan Erden (Murić) razgovarao je o saradnji dveju opština - Pendika i Novog Pazara sa gradonačelnikom NihatomBiševcem, prilikom posete Gradskoj upravi. Murić, prema sopstvenom priznanju, među Bošnjake koji žive u Turskoj odavde nosi izuzetne utiske.

„Divnu dosadašnju saradnju ćemo još unaprediti. Mi Bošnjaci u Turskoj mislimo da je Srbija bogata jer za gradonačelnika Novog Pazara ima Nihata Biševca a na mestu ministra u Vladi Rasima Ljajića. Ljajić, što se nas tiče ima kapacitet da bude premijer Srbije, što bi smo mi voleli. Vaš grad je takođe divno mesto za život gde se gradonačelnik i njegovi saradnici stalno trude da aspekte života običnog čoveka zajednički unaprede“, kazao je Murić.

Njegovo oduševljenje spektaklom na stadionu ne jenjava ni dan posle, a jednako je, kako je rekao srećan što je hala  „Pendik“, koja je sagrađena upravo uz podršku Turske, bila centar odbojkaških zbivanja i mesto gde je Odbojkaški klub Novi Pazar osvojio Kup Srbije, ostvarivši istorijski uspeh.

„Sve je to dokaz da podrška Novom Pazaru jeste dobra odluka, investicija koja ima smisla. Izuzetno smo srećni svi mi koje smo poreklom i srcem vezani za ovaj kraj. U Turskoj živi 4 miliona Bošnjaka čija podrška vama nikada neće izostati“, kazao je Murić nakon sastanka sa gradonačelnikom.

Prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac najavio je boravak dece školskog uzrasta u Turskoj, u  okviru dana Istanbula, kao i susret sa Bošnjacima iz Turske povodom predstojećih Dana dijaspore.

„Saradnju koja daje konkretne rezultate treba negovati i unapređivati. Sa prijateljima iz Turske imamo puno toga zajedničkog i nastojaćemo da u narednom periodu saradnju učinimo još vidljivijom, za dobrobit građana. Dosadašnje partnerstvo je  na svim poljima  visoko ocenjeno , pa nema razloga da tako ne nastavimo“, poručio je Biševac ovim povodom.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops