A- A A+

Tradicionalan osmomartovski prijem za članice udrženja osoba sa invaliditetom

Međunarodni Dan žena, 8 mart bio je simboličan povod da se članice različitih udruženja lica sa posebnim potrebama sretnu sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Gradonačelnik je u svojstvu domaćina prijema organizovanog u njihovu čast, poželeo gošćama sretan praznik, uz prigodan znak pažnje u vidu uručenog cveća.

Članice Saveza gluvih i nagluvih, Saveza slepih i slabovidih lica izrazile su neizmerno zadovoljstvo „činjenicom da je Novi Pazar kao grad u poslednjih nekoliko godina nivo saradnje sa udruženjima ove vrste podigao na viši nivo, naročito u pogledu pružanja svih zakonom definisanih vrsta pomoći. “

Član gradskog veća Fevzija Murić istakao je ovom prillikom da integrisanje u sistem i osamostaljivanje osoba sa invaliditetom predstavlja najkonkretniji oblik podrške i da grad može da se pohvali naporima koje ulaže u tom pravcu.

Tokom sastanka bilo je reči o načinima da se građanima iz kategorije invalidnih lica, bez obzira na vrstu i stepen invalidnosti, omogući nesmetano funkcionisanje u smislu obavljanja elementarnih ljudskih potreba, kao i o konkretnim stvarima koje su učinjene na tom planu

U razgovoru je naglašeno da će grad i u budućnosti posebnu pažnju posvećivati osobama suočenim sa nekim oblikom invalidnosti, kao i da je tradicionalan osmomartovski susret sa gradonačelnikom, potvrda da invalidna lica u Novom Pazaru žive u sredini koja ih prepoznaje kao potpuno ravnopravne na svim poljima.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika