A- A A+

Akcioni plan strategije za bezbednost i mobilnost službi prioritet

Savet za bezbednost grada Novog Pazara nastaviće u 2017. godini realizaciju ranije započetih aktivnosti. Među tim aktivnostima u Savetu ističu angažovanje na izradi Akcionog plana za primenu strategije bezbednog  grada Novog Pazara.

„Nastavljamo ozbiljnim intenzitetom jer nam je strategija za bezbednost jako važna. Cilj je da Novi Pazar bude bolje mesto za život za sve građane ali i i primamljivo mesto za investicije i investitore, kako bi smo poboljšali ekonomsku situaciju“, rekao jepredsednik Saveta za bezbednost Hajrudin Hajrović, ističući da ličnim doprinosom svaki pojedinac mora da se bori da Novi Pazar bude dobro mesto za život. U kontekstu Akcionog plana i Strategije za bezbedan grad,  definisani su koraci u komunikacijskoj strategiji, kao zasebnom, ali veoma važnom  dokumentu.

„Želimo da poboljšamo rad i podignemo nivo transparentnosti, za šta je neophodno da u ovu priču uključimo sve relevantne faktore, jer svi oni mogu dati važan doprinos, bilo da je reč o institucijama ili pojedincima“.

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Saveta za bezbednost date su preporuke Štabu za vanredne situacije da se podingne mobilnmost  struktura i očisti sneg koji je prethodnih dana nataložen na ulicama Novog Pazara.

„Želimo da predupredimo mogućnost eventualnih prolećnih polava, pa nam je cilj da se ovog puta pripremimo za taj period. Uz gradske napore da izgradnjom brana reše ovaj problem, dajemo svoj doprinos. Podigli bi smo čitav sistem na veći nivo, kada je o borbi sa polavnim talasom reč, i dokazali da smo odgovorni prema svojoj zajednici i da imamo kapacitete da odgovorimo na potencijalne izazove. 

Predsednik Saveza za bezbednost Hajrudin Hajrović istakao je da će budućim zasedanjima ovog tela prisustvovati gradonačenik Novog Pazara Nihat Biševac, kako bi svojim autoritetom i znanjem osnažio kapacitete Saveta.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika