A- A A+

Dobitnik OEBS priznanja Senad Ganić gost gradonačelnika

Šef  Misije OEBS, ambasador Andrea Orcio, na godišnjem prijemu organizacije uručio je profesoru Senadu Ganiću, našem sugrađaninu, nagradu za izuzetan doprinos građanskom aktivizmu i podršku vrednostima tolerancije i nediskriminacije u multikulturalnom društvu. Ovim povodom Ganić je bio gost gradonačelnika Novog Pazara,  Nihata Biševca.

Dobitnik priznanja,  profesor Senad Ganić istakao je da je nagrada izmedju ostalog došla kao rezultat kvalitetne komunikacije uspostavljene izmedju građana i novog gradonačelnika.

“Zahvaljujući dobroj komunikaciji tokom nekoliko poslednjih meseci, zajednički smo poslali poruku građanima da njihove želje i potrebe nisu u suprotnosti sa funkcionsanjem vlasti. Naprosto,  javnost je tu da neke poteze usmerava”, kazao je Ganić ovim povodom.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je priznanje Ganiću potvrda da ovo društvo promoviše građanski aktivizam.

“Sve što radimo ide u smeru potvrde da je Novi Pazar grad svih svojih građana koji imaju kapacitet da doprinesu osnaživanju  zajednice”.

Osim  profesora Državnog univerziteta Senada Ganića,  ovogodišnji dobitnici priznanja su novinarka nedeljnika Vreme i portala Cenzolovka Tamara Skrozza, sudije Vrhovnog kasacionog suda Radmila Dragičević Dičić i Snežana Andrejević. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops