A- A A+

Balkan univerzitet prilika za besplatno školovanje

Zahvaljujući prijateljskim odnosima grada Novog Pazara i Internacionalnog Balkan Univerzitet iz Skoplja svršeni srednjoškolci iz Novog Pazara i dalje će biti u prilici da studiraju besplatno na toj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi u Skoplju. 

Saradnja Novog Pazara i Internacionalnog Balkan Univerziteta traje već šest godina, a novopazarskim studentima su veoma zadovoljni na ovoj visokoškolskoj ustanovi. To je potvrdio i prof. dr Ismail Kocayusufoglu sa Internacionalnog Balkan Univerziteta u Skoplju, koji je i najavio proširenje ranije uspostavljene saradnje.

"Drugi put boravim u Novom Pazaru i veoma sam zahvalan gradonačelniku  i hjegovim saradnicima što su ozbiljno pristupili ovom projektu i što dosta dobro vrše izbor studenata, te nam pomažu da odaberemo najkvalitetnije kandidate. Našu dosadašnju saradnju ćemo i unaprijediti, raduje nas da studenti sa ovog prostora upišuju naš Univerzitet, oni to zalužuju jer su svojim radom i učenjem to dokazali. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da na proleće budu kandidati i polažu prijemni ovdje u Novom Pazaru, i tako osvoje stipendiju koja im omogućava besplatno školovanje na Internacionalnom Balkan Univerzitetu. Mnogo je mladih sa ovih prostora diplomiralo kod nas, neki su sada naši saradnici i rade na Univerzitetu. Jedna od novina koja očekuje one koji dobiju stipendiju je da će jednu godinu studirati van Skoplja na nekom od naših prijateljskih univerziteta širom svijeta. Balkan Univerzitet od naredne godine imaće svoj kampus, sa novim  prostorijama i vrhunski će biti opremljen", rekao je rektor sa Balkan Univerziteta.

Balkan Univerzitet ima sedam fakulteta, i na njima dvadeset departmana. Kandidati sa ovih prostora priliku da osvoje besplatno školovanje na ovoj prestižnoj obrazovnoj ustanovi imaće već na proleće.   

Izvor: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika