A- A A+

Obeležen Dan oslobođenja Novog Pazara

Polaganjem venaca na spomenike Dedu Šehoviću i Simeunu Karamarkoviću predstavnici Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata, uprave grada, vojske i policije obeležili su danas 72 godine od oslobođenja Novog Pazara u Drugom svetskom ratu.

"Nakon četiri godine okupacije, Novi Pazar je 28. novembra 1944. godine dočekao slobodu", rekao je predsednik Saveza boraca Novog Pazara Hafiz Zenunović tokom polaganja cveća na spomenike palim borcima u Gradskom parku.

“Borci i narod Novog Pazra su tokom okupacije preživeli zla vremena i nikada nisu klekli, već su izvojevali slobodu. U toj borbi palo je 119 boraca ovog kraja, što svedoči i 39 spomenika na području našeg grada. Streljana su 32 borca iz našeg kraja, a ostali su pali boreći se protiv fašizma. Borci koji su dali svoje živote za naš kraj ostavili su nam zadatak da čuvamo bratstvo i jedinstvo”, naveo je Zenunović.

Obeležavanju Dana oslobođenja Novog Pazara u Drugom svetskom ratu, pored boraca, prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave, Vojske Srbije i Policijske uprave u Novom Pazaru.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops