A- A A+

Školica u Buču dobila novi inventar

Na inicijativu direktora Tehničke škole i uz podršku Gradske uprave Novog Pazara, osnovna škola u selu Buče dobila je nove klupe i stolice. Za preko četrdeset godina postojanja, u školi je  prvi put obovljen inventar.

Svih 18 đaka, od kojih njih šestoro pohađa pripremni predškolski program, željno je iščekivalo nove klupe i stolice ispred školske zgrade. 

U ime đaka i nastavnog osoblja, zahvalnost donatorima uputio je direktor matične škole ''Dositej Obradović u Osaonici, Omer Šahović. On je rekao da su iz ove škole izašle generacije dobrih učenika i izrazio nadu da je ovo samo početak jedne dobre saradnje sa lokalnom upravom. 

''Unapređenje kvaliteta nastave u svim školama na teritoriji Novog Pazara, prioritet je Uprve grada – istakla je članica Gradskog veća, zadužena za obrazovanje, Ulfeta Demčović. S obzirom da je škola u Buču jedna od retkih koje nemaju mokri čvor, Demčović je obećala da će i taj problem uskoro trebalo da bude rešen.

Četvorogodišnju osnovnu školu Buče je dobilo davne 1971.godine. Pre toga đaci su, kažu, kilometrima pešačili do Belih Voda. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops