A- A A+

Olakšice građanima posredstvom Goethe instituta

Kao plod izuzetih partnerskih odnosa grada Novog Pazara i  Ambasade Savezne republike Nemačke u Beogradu, sklopljena je saradnja između  nemačkog Goethe instituta i  novopazarskog Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Saradnja će iznedriti realizaciju mnogih zajedničkih projekata, ali i  obezbediti znatne olakšice za građane. Delegacija Instituta sastala se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i direktorom Regionalnog centra Hajrudinom Hajrovićem.

“Saradnja je uspostavljena na zadovoljstvo i u korist naših sugrađana. Gete institut ima svoju poziciju u pogledu kulturne razmene i saradnje na nivou celog sveta, tako da je sastanak sa njihovim predstavnicima dragocen”, rekao je novinarima gradonačelnik Nihat Biševac.

Grad će u partnerstvu sa Institutom omogućiti usavršavanje nemačkog jezika za zainteresovane građane sa jedne i zaposlenih u obrazovanju sa druge strane. Građanima će biti omogućeno  polaganje ispita nemačkog jezika, čime će oni ostvariti finansijsku uštedu.

Predstavljajući aktivnosti Goethe instituta,  zamenik direktora dr Bernard Šnajder  naglasio je da će u budućnosti mnogo toga biti dostupno Novopazarcima, upravo posredstvom Regionalnog centra.

“Planiramo i neke radionice za nastavni kadar, različite kurseve kao i pripremni program za polaganje ispita nemačkog jezika, u cilju sticanja sertifikata”.

Nosilac realizacije svih oblika saradnje sa nemačkim partnerom biće Regionalni centar za profesionalno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, čiji je direktor Hajrudin Hajrović istakao uverenje da će “građani kroz različite programe upoznati kulturu i obrazovni sistem Nemačke, ali da i grad svojim saradnicima može ponuditi mnogo toga zanimljivog”. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika