A- A A+

Drugi “Sevdah fest” u okviru Dana Sandžaka

U okviru predstojećeg dana Sandžaka, u oganizaciji Kulturnog centra, Grada Novog Pazara i Kulturno umetničkog društva “Isa-beg”u nedelju 20. novembra biće održan drugi po redu Omladinski festival sevdaha. Medijski pokrovitelj je Televizija Novi Pazar.

“Novi Pazar sevdah fest” je manifestacija takmičarskog karaktera koja u naš grad dovodi poznavaoce sevdaha iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, i Makedonije. Učesnici festivala odabrani su konkursom, a najuspešniji po odluci stručnog žirija, dobiće vredne nagrade.

“Iskreno vjerujem da će ovogodišnji festival biti kvalitetniji od predhodnog. To nam je cilj, da festival opstane i raste iz godine u godinu. Pravo učešća imaju mladi interpretatori sevdalinke iz zemalja u regionu, što ovaj festival svrstava u festivale internacionalnog tipa”, rekao je direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Povodom Dana Sandžaka, u subotu 19.novembra u svečanoj sali Kulturnog centra biće upriličena i tribina pod nazivom “Putevi Sandžaka”. Učesnici su prof.dr Rifat Redžović, prof. Esad Rahić i prof. Amir Dautović, moderator tribine zakazane za 19 sati biće Hajrudin Hajrović. 

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika