A- A A+

Odbornici odlučili: 38 velikih investicionih projekata do 2020.godine

Skupština Novog Pazara usvojila je Plan kapitalnih investicija do 2020. godine, koji obuhvata čak 38 velikih projekata. Na dnevnom redu  zasedanja bilo je  preko 30 tačaka, a odbornici opozicije i vlasti su predložili da Skupština u dnevni red uvrsti i razmatranje bezbedonosne situacije u gradu. Na predlog šefa odborničke grupe "Za evropski novi Pazar" Muamera Bačevca doneta je odluka da jedno od narednih skupštinskih zasedanja bude posvećeno isključivo toj temi. Bačevac ovom prilikom ocenio i da bi stanje u sudstvu moralo biti mnogo bolje.

Novopazarski lokalni parlament usvojio je izmene i dopune Plana generalne regulacije za  centar grada, odlučeno je o izradi plana detaljne regulacije za koridore infrastrukture na planini Goliji, što je kako je ocenjeno, veoma važno za raztvoj turizma.

Prihvaćena je revizija finansijskog izveštaja grada za 2015. godinu, kao i izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu.

Usvojena je odluke o davanju saglasnoti na Pravilnik o radu JP Zavod za urbanizam grada Novog Pazara", ali je odlučeno i o usklađivanju osnivačkog akta javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta "Novi Pazar". 

U preko 30 tačaka dnevnog reda bilo je  i osnivanje Komisije za kulturno-istorisjke spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima, u kojoj su se našli i predstavnici vlasti i opozicije.

Vrednost 38 važnih infrastrukturnih projekata, od puteva do velikih objekata, što je planirano da se u ovom periodu realizuje, je oko 160 miliona evra. Gradonačelnik Nihat Biševac je objasnio da je reč  o planu koji može da se menja, a da novac neće biti obezbeđivan samo iz budžeta.

“Kada tražimo određena sredstva od donatora, posebno onih stranih, uvek nam traže određene projekte, planove i strategije, zato je važni da sve to imamo na jednom mestu. Pokušali smo da sve oblasti od infrastrukture, preko zdravstva do obrazovanja, obuhvatimo i poređamo po prioritetima kako su to građani želeli. To će im poboljšati uslove života. Budžetom i sredstvima Novog Pazara nije moguće realizovati sve ove projekte, ali ako znamo da imamo u inostranstvu dobre prijatelje, ali i dobru saradnju sa Vladom Srbije, možemo biti optimisti”, kazao je Biševac.

Odbornici su danas imenovali članove  školskih odnora u nekoliko škola, ali i usvojili zaključke Komisije za procenu tržišne vrednosti za više katastarskih parcela.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika