A- A A+

Gradonačelnik Biševac primio prve novopazarske olimpijce

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razgovarao je sa atletičarkom Amelom Terzić i njenim trenera Rifatom Zilkićem, prvim učesnicima Olimpijskih igara iz ovog grada, i poručio im da je njihov uspjeh od velikog značaja za Novi Pazar i podstrek za sve mlade sportiste. Biševac je rekao da je uspjeh novopazarskih atletičara još veći kada se u obzir uzmu uslovi u kojima su trenirali, te najavio da će se to ubrzo promijeniti.

Ne čudi što je jedan od najboljih atlestkih klubova u zemlji imao dva predstavnika na ovim Olimpijskim igrama, Amelu kao takmičarku i Rifata kao trenera. Oni su ostvarili naš san, a ujedno to je i podstrek svim sportistima šta se može postići, samo vrijednim radom i zalaganjem, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac nakon prijema u Gradskoj upravi.

-Njih dvoje su ostvarili san svih sportista iz Novog Pazara i verujem da će postati uzor novih generacija koje će krenuti njihovim stopama. Naš atletski klub je među najboljim u državi, uz stručan rad su ostvarili ovaj uspeh i učinili nas ponosnim da doživimo da imamo učesnike na Olimpijskim igrama, kazao je Biševac.

Biševac je dodao da je uspjeh novopazarskih atletičara još veći kada se uzmu u obzir uslovi u kojima su trenirali i najavio da će se to ubrzo promjeniti, kada Atlestki stadion u decembru bude sagrađen.

Terzić i Zilkić su izrazili zahvalnost gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na podršci u prethodnom periodu, obećavajući još bolje rezultate u narednom. Terzić je svoj nastup u Rio de Žaneiru ocjenila uspješnim.

Rekorderka Srbije na 800, 1.000, 2.000 i 3.000 metara imala je na kraju i poruku za sve sportiste Novog Pazara i Srbije.

 -Kada sam ja, obična djevojka, uspjela da ispunim san i na Olimpijskim igrama se nadmećem sa najboljim atletičarkama planete, onda mogu i ostali sportisti da se potrude, da vjeruju u sebe i nikada se ne zadovoljavaju prosjekom, poručila je Amela.

Izvor: rtvnp.rs

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops