A- A A+

Otvorena Kancelarija za dijasporu

U okviru manifestacije Dani dijaspore u subotu je svečano otvorena Kacelarija za dijasporu Sandžaka,  koja je uz Gradsku upravu i Kulturni centar pokretač ove manifestacije. Na otvaranju Kancelarije okupio se veliki broj Novopazaraca koji žive u dijaspori. Oni ističu značaj ovakve institucije u pogledu  rešavanja problema. Sa njima je ovim povodom razgovarao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Na otvaranju Kancelarije okupljeni su naši sugrađani koji žive i rade u  Švedskoj , Švajcarskoj, SAD-a, Nemačkoj, Turskoj, Holandiji… oni se nadaju da će ih kancelarija "zbližiti" ali i pomoći rešavanju određenih problema sa kojima se suočavaju, poput rešavanja pitanja državljanstva, pribavljanje dokumentacije i slično.

Prvi čovek Novog Pazara Nihat BIševac rekao je da je cilj Kancelarije približavanje dijaspore matici i obostrano pomaganje i saradnja.

Iako je Kancelarija za dijasporu zvanično otvorena tek sad, već su organizovane dve značajne akcije. Najpre je u Frankfurtu organizovan skup privrednika iz dijaspore sa čelnim ljudima gradske uprave Novi Pazar, a zatim i Dani dijaspore u Novom Pazaru.

Izvor: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika