A- A A+

Kvalitetnija svakodnevnica uz podršku TIKA-e

Saradnja sa Turskom agencijom za razvoj nastaviće se još intenzivnije, rečeno je danas na sastanku gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmet Kermal Bozajem i predstavnicima TIKA-e.

Gradonačelnik Biševac je podsetio da je u prethodnom periodu zahvaljujući podršci Turske agencije za razvoj i Vlade te zemlje, u Novi Pazar uloženo mnogo novca , kroz različite projekte.

Na sastanku je bilo reči i o početku rada novopazarskog porodilišta, odnosno čitavog ginekološko akušerskog bloka koji je rekonstruisan sredstvima Turske agencije za razvoj. Porodilištu su juče dopremljena četiri  šlepera opreme, uskoro će stići još dva, a odmah nakon toga će blok biti pušten u rad. Sredstvima TIKE uskoro će za potrebe grada biti obezbeđeno i vozilo za transport umrlih lica.

Turska agencija za razvoj Tika investirala je u proteklom periodu u zdravstvo, obrazovanje, infrastrukturu i mnoge druge oblasti na području našeg grada. Uspešna saradnja biće još intenzivnija, sa ciljem da se poboljša kvalitet života građana.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops