A- A A+

Održana tribina “Možemo zajedno”

Građani Novog Pazara od danas mogu da daju svoj direktan doprinos smanjenju prodaje narkotika i korišćenju opojnih droga na javnim mestima prijavljivanjem ovakvih slučajeva putem internet aplikacija i društvenih mreža, rečeno je danas na tribini „Možemo zajedno“.

Načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Novog Pazara Almir Leković rekao je novinarima da će na ovaj način biti poboljšana komunikacija između građana i policije u cilju povećanja opšte bezbednosti.

“Građani su krajem 2014. godine u jednoj anketi koju smo tada organizovali izneli mišljenje da je veliki problem grada upravo prodaja narkotika i korišćenje opojnih droga na javnim mestima. Cilj nam je da motivišemo što veći broj učesnika u ovom postupku, a tribine su mesta gde možemo čuti dobre sugestije i predloge za realizaciju ovog projekata“, rekao je Leković.

On je dodao da će građanima večeras u Pešačkoj zoni deliti propagandni materijal, u kome se nalazi detaljno objašnjenje o tome kako oni mogu da daju svoj doprinos ovom projektu bezbednijeg i sigurnijeg Novog Pazara.

Na tribini su govorili predstavnici lokalne samouprave, Policijske uprave, Saveta za bezbednost grada i Misije OEBS-a u Srbiji.

Tribina je organizovana u okviru projekta "Odlučno protiv narkomanije", koji grad Novi Pazar realizuje u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Zajednicom regiona i gradova Kraljevine Holandije.

Izvor: radiostoplus.com

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika