A- A A+

Novopazarska gimnazijalka predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu iz geografije

Učenica trećeg razreda novopazarske Gimnazije Emilija Đokanović osvojila je prvo mesto na nacionalnoj geografskoj olimpijadi a priznanje je potvrdio Regionalni centar za talente u Beogradu.  Zbog njenih dosadašnjih uspeha ona je odabarana da predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu iz geografije koje se održava u Pekingu.

Rezultati, nagrade i marljivo učenje novopazarska gimanzijalka Emilija Đokanović ovih dana su glavna tema u novopazarskoj gimanaziji kako među profesorima tako i među njenim vršnjacima. Ova vredna i talentovana učenica trećerg razreda gimnazije je na republičkom takmičenju iz geografije osvojila prvo mesto, a sada se priprema za Balkansku geografsku olimpijadu koja će se održati u Radalj Banji. Međutim njeni dosdašnji rezultati plasirali su je i za još važnije takmičenje, Svetsko prvenstvo iz geografije u Kini, na kom se takmiče učesnici iz preko pedeset zemalja.

Emilija kaže da joj je od velikog značaja pomoć grada Novog Pazara koji će finasirati njeno putovanje u Peking. Ona je posebno zahvalna profesoru georgrafije Šerifu Batkiću koji joj pomaže u pripremama za takmičenje. Svetsko prvenstvo u Pekingu održaće se od 14. do 21. u avgusta. Na ovaj način Emilija je postala ambasador školstva, znanja, obrazovanja, zemlje ali i svog grada.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops