A- A A+

Novopazarski maturanti plesali sa Evropom

Novi Pazar je u podne u organizaciji Kulturno prosvjetne zajednice, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave na gradskom Trgu bio centar u kome je održana tradicionalna manifestacija “Ples sa Evropom-Maturantska parada 2016”.

U isto vrijeme ovakve parade održavaju se u svim većim gradovima Evrope. Ovo je deveta godina kako se ova manifestacija održava u Novom Pazaru u organizaciji Kulturno-prosvjetne zajednice, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave.

Nekoliko stotina maturanata iz svih novopazarskih srednjih škola učestvovalo je danas na tradicionalnoj manifestaciji “Ples sa Evropom-Maturantska parada 2016” a u isto vreme plesali su i  njihovi vršnjaci iz gradova Srbije i cele Evrope.

Direktor Kulturno prosvjetne zajednice Hambelić se zahvalio maturantima što su i ove godine lepo prihvatili tako ozbiljnu muziku i koreografiju, i uopšte ideju zajedničkog plesa sa maturantima Evrope.

U tridesetak gradova Srbije maturanti su u 12 sati zaigrali uz muziku Johana Štrausa na trgovima, stadionima, ulicama, školskim dvorištima u okviru manifestacije “European Quadrille Dance Festival”.

Iako je glavni cilj manifestacije zabava i druženje, organizatori se nadaju i da će ove godine biti oboren Ginisov rekord iz 2011. godine, kada je na ulicama bilo 33.202 maturanta.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops