A- A A+

San o atletskom stadionu postaje stvarnost

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić obišao je danas radove na izgradnji atletskog stadiona u našem gradu. Gradonačelnik Meho Mahmutović tom prilikom je kazao: “Ove godine će Novi Pazar dobiti jedan od lepših atletskih stadiona u regionu. Atletski klub Novi Pazar koji ima najbolje rezultate u Srbiji, imaće svoj stadion na kome će moći da ostvaruju vrhunske rezultate.”. On je kazao da će Novi Pazar biti domaćin međunardnih takmičenja upravo zbog svoje specijalizovanosti za atletiku. “Budući da smo obezbedili sredstva kao Grad Novi Pazar, nakon dogovora sa ministarstvom, ubrzali smo radove. Raspisan je tender i za nastavak tribine, što će zapravo biti III faza, u dužini od još 80 metara, tako da će kompletna tribina biti gotova kad i teren. Time će sve biti završeno ove godine.”, rekao je Mahmutović.

Nihat Biševac, koordinator za izgradnju sportskih terena, kazao je da radovi odvijaju predviđenom dinamikom. “Atletski klub Novi Pazar je jedan od najboljih u Srbiji ovo je ostvarenje sna svih atletičara. Ako imamo jednu Amelu Terzić i Elzana Bibića koji su svetski asovi u dosadašnjim uslovima, s pravom očekujemo da u novim uslovima opravdaju poverenje, ostvare još bolje rezultate, kako on, tako i novi naraštaji koji dolaze. Uspehe očekujemo kako u ateletici, tako i u ostalim sportovima, jer stadion će pružati mogućnost za bazične pripreme za sve sportove”, rekao je Biševac.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nakod današnje posete rekao je: “Mi smo otvorili radove sa predstavnicima Atletskog saveza Srbije, grada kao i sa ministrom  Rasimom Ljajićem. Ove godine ćemo ubrzati radove i završićemo sve što je planirano. Biće završena tribina kao i apsolutno prilagođena i najmodernija atletsku stazu sa svim pratećim borilištima.”. On je podsetio na otvaranje radova pre godinu dana u naselju Hadžet sa ministrom Ljajićem i nevericu koju je narod iskazivao tom prilikom. “Govorili su da je izgradnja stadiona njihov san. Mislim da  danas ove mašine i ovi ljudi koji su ovde, pokazuju da snovi postaju stvarnost. Zahvaljujem se celokupnom rukovodstvu Grada Novog Pazara, gradonačelniku i svim njegovim saradnicima koji su istrajali u ovoj ideji bez obzira na mnoga saplitanja i neverici da ovde može biti takav stadion. Ako očekujemo da imamo velika takmičenja ovde, ako želimo da Atletski klub Novi Pazar i ostali sportski kolektivi imaju adekvatne uslove onda moramo da gradimo infrastrukturtu, stadione, hale, bazene, jer to naš sport zaslužuje. To zaslužuje Amela i ostali sportisti.”, kazao je ministar. On je kazao da je gradonačelnik svojom vizijom skrenuo pažnju da je zaista potrebno izgraditi stadion jer Novi Pazar mora da bude stečište atletike, ali i baza za  pripreme ostalih sportista. Kako je on, kazao jačanjem infrastrukture može se očekivati veći broj noćenja, jačanje sportskog turizma i samim tim jačanje privrede u ovom regionu. “Vlada Republike Srbije pokazuje da je Novi Pazar strateški bitno mesto za Srbiju. Sa ponosom jedva čekam da se izgradi ovaj stadion i da ovde dođemo uzdignutog čela i da kažemo da ovo smo uradili zbog mladih i dece”.

Druga faza radova koja se upravo izvodi, iznosi 98 miliona dinara od čega je 60  miliona dinara izdvojila Vlada Republike Srbije preko Ministarstva za omladinu i sport.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika