A- A A+

Novi Pazar i Visoko vode politike stvaranja prijatelja

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i načelnica Opštine Visoko u Bosni i Hercegovini Amra Babić ocenili su danas da obe lokalne samouprave vode politike stvaranja prijatelja, jer samo one mogu dovesti do boljeg života i većeg standarda stanovnika ova dva mesta.

Mahmutović je nakon sastanka u Gradskoj upravi istakao da su glavne teme razgovora sa načelnicom Babić i njenim saradnicima bile razmena iskustava i uspostavljanja saradnje između Novog Pazara i Visokog.

“Napravićemo ozbiljnu saradnju na svim poljima jer su politike Novog Pazara i Visokog slične, baziraju se na stvaranju prijatelja. Koleginica Babić dobro vodi svoj grad koji je u doba bivše Jugoslavije, posla Maribora, imao najveći bruto dohodak”, kazao je Mahmutović.

Načelnica Visokog Amra Babić je najavila da će, osim saradnje dve lokalne samouprave, raditi i na povezivanju stanovnika dva grada.

“Visoko je, kao i Novi Pazar, poznato po preduzetnicima. Borimo se da našim stanovincima obezbedimo bolje danas, a to radimo tako što otvaramo Visoko izvan okvira BiH, jer će samo to dovesti do boljeg života i većeg standarda”, rekla je Babić.

Inače, Amra Babić je poznata kao prva i jedina pokrivena žena na čelu nekog od gradova u Evropi.

“Teško je kao žena biti na čelu jednog grada, ali ništa teže nego muškarac. Ova pozicija nosi breme koje je nosim sa zadovoljstvom. Smatram da je velika čast predvoditi grad i graditi bolju atmosferu za život i privređivanje”, dodale ja Babić.

0
0
0
s2smodern

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika