A- A A+

Gradonačelnik dodelio rešenja jednoroditeljskim porodicama

Danas su u  kabinetu gradonačelnika dodeljena rešenja o pomoći koja se uplaćuje iz budžeta grada. Ova vrsta pomoći nije zakonom propisana već je dobrovoljni gest lokalne samouprave o onovčanoj pomoći koja se pruža samohranim roditeljima, roditeljima koji imaju bolesnu decu ili roditeljima koji pate od određenih bolesti.

Gradonačelnik je danas svečano uručio 36 rešenja jednoroditeljskim porodicama. Ovakvih za 2015. godinu doneto je 268, što znači da oko300 porodica koristi ovaj oblik pomoći proširenih socijalnih davanja. “Ovim oblikom pomoći iz proširenih socijalnih davanja želimo da dopunimo budžet ovim poodicama kako bi mogli da svojoj deci priušte sve što im je potrebno za jedan normalan život.”,rekao je gradonačelnik dodavši: “Grad će i dalje raditi na socijalnoj podršci građanima  i potrudićemo se da uvećamo obim socijalnih davanja.”,

Član Gradskog veća Fevzija Murić istakao je druge vrste socijalne pomoći koje grad sporvodi. ”Grad  ima organizovanu geronto službu, 10 žena koje su upošljene, plaća ih grad, a obilaze bolesna lica i lica kojima  je potrebna pomoć.” On je naglasio da sva lica kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći treba da se obrate Odeljenju za društvene delatnosti.

Osim ove vrste povoljnosti, u Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave, građani se mogu informisati i o odluci koju je Vlada Republike Srbije donela a odnosi se na status povlašćenog potrošača električne energije.

Foto galerija

0
0
0
s2smodern

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika