A- A A+

Priznanja Krosa RTS za Novipazarce

Osnovač i direktor Krosa RTS, novinarska legenda Radio Beograda Stevan Kovačević uručio je danas priznanja novopazarskom atletičaru Aldinu Ćatoviću i predsedniku privremenog organa Novog Pazara Nihatu Biševcu.
Kao sveukupni pobednik takmičenja u 2023, Ćatović je dobio medalju časti nazvanu po prvom pobedniku Krosa RTS Goranu Raičeviću. S druge strane, Biševac je nosilac Nagrade za izuzetnost – velikog srebrnjaka Krosa RTS.
“Novi Pazar i ovdašnji atletski klub du stožeri Krosa RTS, počev od osnivanja 20. aprila 1991. godine. Hvala gradu i klubu na uspešnoj saradnji. Biševac je možda i najzaslužniji za razvoj atletike. Očekujem da Novi Pazar ostane partner kroz takmičenje, obrazovne i umetničke segmente. Trofejni kolektiv uvek će biti izvorište reprezentativaca”, rekao je Kovačević po dodeli priznanja u gradskoj upravi.
 
Šampion prošlogodišnjeg EYOF-a na 3.000 metara u Mariboru, Ćatović je u sjajnoj seriji rezultata i rekorda u dvorani. Predstojećeg vikenda u Istanbulu će kao mlađi junior nastupiti na seniorskom Prvenstvu Balkana.
“Zahvalan sam ljudima iz Krosa RTS na nagradi. Taj kros nikada ne propuštam, sa Krosa RTS su me i uzeli da treniram atletiku. Nadan se dobron nastupu u Istanbulu. Nedavno sam išao 1.500 u dvorani za rekordnih 3:52,10 minuta. Nadam se da ću na mitingu u Beogradu to još da spustim”, kazao je Ćatović.
 
Njegov trener Rifat Ziljkić ocenio je da Kros RTS ne bi postojao u ovom formatu bez Novopazaraca.
Predsednik privremenog organa Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da se taj grad u zemlji i svetu prepoznaje po atletici.
“Ova priznanja puno znače. Ona su plod dugogodišnjeg rada ljudi iz kluba, ali i Srpskog atletskog saveza. Ćatović je izuzetan talenat i šampion. Grad i naš klub imaju sjajnu saradnju sa Stevanom Kovačevićem, koji je sinonim za Kros RTS. Mnogi naši atletičari su tu stekli afiramaciju i ostvarili prve pobede. Tako će biti i u narednom periodu. Nastavićemo da podržavamo najmasovniju kros manifestaciju na Balkanu”, rekao je Biševac.
Naredni Kros RTS biće u znaku jubileja, odnosno obeleževanja stogodišnjice postojanja Radio Beograda.

 

Foto galerija

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops