A- A A+

Otvorena kancelarija Fonda za razvoj, ministar privrede obišao rekonstruisanu ulicu Generala Živkovića

Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa gradonačelnikom  Novog Pazara Nihatom Biševcem, da bi potom zvanično otvorili Kancelariju Fonda za razvoj u ovom gradu. Svečanosti su prisustvovali  ministar turizma i omladine Husein Memić i Tatjana Matić, direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije.

„Fond je fokusiran na doprinos likvidnosti privrede, novom zapošljavanju. Kancelarija U Novom Pazaru je izuzetno važna za razvoj malih i srednjih preduzeća i omogućiće da se preduzetnici informišu o programima i kreditima Fonda za razvoj, samostalno ili u saradnji sa Ministarstvom privrede. U tom smislu, značaj je veliki, ne samo za grad već i za Raški upravni okrug u celini, jer oko 300 000 ljudi dobija mogućnost da aplicira za najpovoljije kredite u zemlji i regionu“, kazala je direktorka Fonda, Tatjana Matić.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je Novi Pazar kraj koji živi zahvaljujući malim i srednjim preduzećima.

„Gravitira ka ovom preduzetničkom kraju mnogo kompanija. Siguran sam da će dostupnost Fonda za razvoj podstaći nove ideje kod ljudi. Kancelarija na jednom mestu nudi sve značajne informacije o pogodnostima za privrednike a građani će, imajući u vidu dosadašnja iskustva, iskoristiti mogućnosti i pogodnosti koje Fond nudi“.

Ministarstvo privrede, stabilan partner privrednika u Srbiji,  otvaranje filijale Fonda za razvoj u Novom Pazaru prepoznalo je kao proces približavanja potencijalnim korisnicima sredstava.

„Upravo nas je motiv da, kroz podršku malom i srednjem preduzetništvu omogućimo nova zapošljavanja, doveo u Novi Pazar. Želimo da približimo programe Ministarstva privrede potencijalnim korisnicima, a to što trenutno imamo 3,2 milijarde raspisanih sredstava za nabavku opreme na polju ženskog preduzetništva i male privrede dokaz je koliko smo fokusirani da podržimo inovativne, održive ideje. Pozivam ljude da se zainteresuju i ponude projekte, određena praksa u saranji postoji ali ćemo od danas to partnerstvo podići na veći nivo“, zaključio je ministar privrede Slobodan Cvetković.

Ministar Cvetković i gradonačelnik Biševac su potom obišli u potpunosti rekonstrisanu ulicu Generala Živkovića. Za realizaciju projekta „Rekonstrukcija pristupne saobraćajnice Generala Živkovića“,   investiciju koja je  vredna 125 miliona, resorno ministarstvo obezbedilo je 98 milona dinara a iz gradske kase izdvojeno 27 miliona.

U jednom od najdužih i najgušće naseljenih ulica u Novom Pazaru nalazi se zdravstveni centar, a ovom delom grada svakodnevno gravitira preko 20 000 ljudi. imajući u vidu da rekonstrisana ulica grad povezuje i sa jednom od dva industrijska područja, značaj projekta je utoliko veći.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops