A- A A+

Održan radni sastanak u okviru projekta “Sigurnost žena i devojčica na teritoriji grada Novog Pazara“

Gradskoj upravi održan je sastanak u vezi sa projektom “Sigurnost  žena i devojčica na teritoriji grada Novog Pazara“, koji sprovodi Grad Novi Pazar uz finansijsku podršku Entiteta Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, pomoćnog organa Ujedinjenih nacija.

Sastanku su prustvovali Tijana Milošević, project associate UN Woman, Srna Ignjatović, project assistant UN Woman,Banina Muderizović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost; Ulfeta Demčović, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i članica Saveta za rodnu ravnopravnost, predstavnica Centra za socijalni rad, predstavnici  udruženja “ReAct”, predstavnici Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj. Na sastanku je bilo reči o dosadašnjim aktivnostima projekta, a između ostalog,  predstavljeno je istraživanje “Položaj žena u Novom Pazaru", lokalnog udruženja “ReAkt”.

Navedeno istraživanje predstavlja završenu prvu fazu projekta “Sigurost žena i devojčica u javnom prostoru na teritoriji grada Novog Pazara”, i ima značajnu ulogu u realizaciji druge faze, koja se odnosi na izradu Akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti u gradu. Sastavni deo druge faze projekta je nabavka mobilijara za potrebe  dvorišta Centra za socijalni rad. Završetak realizacije projekta je planiran za  kraj avgusta tekuće godine.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops