A- A A+

Na sajmu obrazovanja predstavljeni programi novopazarskih srednjih škola

Grad Novi Pazar je, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Kancelarijom za mlade, organizovao Sajam obrazovanja. Manifestacija je upriličena sa ciljem da učenicima završnih razreda osnovne škole pruži adekvatne informacije o raspoloživim obazovnim profilima i nastavnim programima srednjih škola. Posebno je korisna za buduće srednjoškolce koji se dvoume koju srednju školu da odaberu. Na štandu Nacionalne službe đaci su mogli da saznaju koja su zanimanja najperspektivnija, da se posavetuju sa psihologom  i provere svoja interesovanja. Sajam je otvorila Ulfeta Demčović, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.
 
„ Akcenat je na promovisanju svih škola na isti način jer sve škole imaju jako dobre obrazovne profile. Grad mnogo napora ulaže da proviše obrazovanje i učenicima i njihovim nastavnicima obezbedi najbolje uslove za nastavne i vannastavne aktivnosti“, kazala je Demčović, napominjući da se na Sajmu predstavilo devet srednjih škola.
 
Direktor NSZ, Fahrudin Đekić ističe da je dugoročna ideja, ne samo pomoći mladima da izaberu adekvatnu srednju školu već i da se, pravilnim odabirom, adekvatno pozicioniraju na tržištu rada.
 
„Deci je omogućeno da u našoj službi izvrše određena testiranja i konsultacije, što im često pomogne da profilišu svoja interesovanja i a nekada, za njihovo dobro, utiče i da promene ranije donetu odluku. U saradnji sa Gradom želeli smo da pomognemo svršenim osnovncima u za njih, izuzetno značajnom momentu“, kazao je Đekić.
 
Sajam obrazovanja podržala je kompanija „Sandžaktrans“ koja je učenicima sa seoskog područja obezbedila besplatan prevoz kako bi prisustvovali predstavljanju srednjih škola.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops