A- A A+

Preko 200 poslova i rekordan broj poslodavaca na Sajmu zapošljavanja NSZ

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru organizator je danas održanog Sajma zapošljavanja, koji je zvanično  otvorio gradonačelnik  Nihat Biševac.

Ovo je prilka da poslodavci i nezaposleni mogu da ostvare direktan konktakt i da nezaposleni nađu traženi posao a kompanije angažuju kvalitetan kadar. Tražioci posla mogu da se  u kratkom roku i direktno upoznaju sa uslovima rada kod više poslodavaca, čime će uštedeti sopstveno vreme. I jednima i drugima želimo da na ovom sajmu dođu do željenog cilja“, poručio je gradonačelnik Biševac.

U Domu omladine gde je sajam održan, zabeležen je najveći odziv poslodavaca a čak 40 preduzetnika je prema rečima Direktora filijale Fahrudina Đekića, izrazilo potrebu za ngažovanjem novih radnika.

 „Poslodavci u ponudi imaju oko 200 radnih mesta i uglavnom je reč o poslovima karakterističnim za naše tržište rada. Priliku da zasnuju radni odnos imaju diplomirani ekonomisti, inženjeri različitih profila, arhitekte i građevinci, zatim profil šivača, kuvara i konobara, pomoćnih radnika u građevini. Zahvaljujem poslodavcima n konstantnoj saradnji ali i na današnjem izlaganju ponude. Očekujemo da se sa sajamskom ponudom NSZ upozna preko 1500 lica koja traže zaposlenje a shodno ponudi reći ću da svako ko traži, posao danas može i naći“, rekao je Đekić, pozvavši i poslodavce i nezaposlena lica da Nacionalnu službu posmatraju kao partnera u traženju posla, odnosno angažovanju radne snage.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops