A- A A+

Ministar Memić i gradonačelnik Biševac stavili potpis, Omladinski centar i zvanično

Ministar turizma i omladine Husein Memić i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac danas su u Beogradu potpisali ugovor o izgradnji Omladinskog centra u Novom Pazaru, koji će biti jedan od najvećih u ovom delu Evrope.

Memić je nedavno, govoreći o izgradnji Omladinskog centra u Novom Pazaru kazao da ”najmlađi grad u Srbiji zaslužuje da dobije omladinski centar, po evropskim standardima”.

Osnovni cilj uspostavljanja omladinskih centara je stvaranje uslova za ostanak mladih u lokalnoj zajednici i podizanja znanja i veština za kvalitetniji život. Neophodno uvesti standarde funksionisanja omladinskih centara kako bi se održao kontinuitet u radu, što je predviđeno i Strategijom razvoja turizma za period do 2030. godine, saopšteno je iz Ministartva turizma i omladine.

Predviđeno je da novi prostor sadrži veliku kongresnu salu, radne i kovorking prostore, fitness prostor, prostor za neformalno druženje i smeštajne kapacitete. Svi prostori biće prilagođeni i za osobe sa invaliditetom. Kako je ranije rečeno, Omladinski centar će se graditi u naselju Hadžet, u neposrednoj blizini atletskog stadiona. Projekat će partnerski realizovati grad Novi Pazar i Ministarstvo turizma i omladine.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops