A- A A+

U maju počinje izgradnja vrtića u Ćukovcu

Danas je u Ministartsvu prosvete potpisan i sporazum sa izvođačem radova na izgradnji vrtića ”Naše dete” koji će pohađati znatno veći broj dece nego ranije. I kapaciteti će biti značajno uvećani, sa nekadašnjig 750, novi objekat će raspolagati sa 1900 m². Kamen temeljac za savremeni vrtić u Novom Pazaru biće položen polovinom maja, kada će i početi radovi na izgradnji.

Podsetimo, prethodilo je rušenje starog objekta obdaništa u Ćukovcu. Tu će, kako je već ranije planirano, biti izgrađen novi savremeni objekat, a za taj posao biće izdvojeno 210 miliona dinara.

U pomenuti projekat Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete i nauke ušli su pre dve godine. Projekat će biti finansiran sredstvima Svetske banke.’

"Novi objekat imaće prizemlje i sprat, imaće mnogo više učionica, daleko više prostora i za predškolce ali i decu u obdaništu’’ najavljeno je ranije.

Povećanje kapaciteta obdaništa u Ćukovcu je bilo neophophodno s obzirom da se naselje izuzetno brzo razvija, sve je više novih objekata i dece koja gravitiraju tom području.

Očekuje se da radovi budu gotovi za godinu dana. Za pripremne radove, rušenje starog objekta i pripremu terena za izgradnju novog obdaništa Grad Novi Pazar izdvojio je više od tri miliona i 400.000 dinara.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops