A- A A+

Akcija „Za šumu u tvom kraju“ i u Novom Pazaru

Simboličnom sadnjom stabla uz Jošanicu, započeta je sadnja 57 stabala nabavljenih u akciji „Za šumu u tvom kraju“ DDOR osiguranja kojom je predviđena sadnja stotina stabala u gradovima u čitavoj državi. Novi Pazar je osmi grad nakon Beograda, Vršca, Subotice, Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, u kojima nova stabla oplemenjuju ulice i parkove, a urbano pošumljavanje će se još dogoditi u Užicu i Tutinu. Simbolično, danas su stablo zasadili zajedno gospodin Marko Putnik, koordinator Oblasti za marketing i komunikacije DDOR osiguranja i gospodin Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara. Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2023. godini akcija je produžena na svih 12 meseci što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

Nakon simbolične sadnje jednog stabla, koordinator Oblasti marketing i komunikacije DDOR osiguranja, Marko Putnik je izjavio: „Potpuno smo svesni činjenice da iz negovanja tradicije i poverenja u savremenim okolnostima, industrija osiguranja igra ključnu ulogu u privredi, ali isto tako i u borbi protiv klimatskih promena. Prenoseći pozdrave predsednika Izvršnog odbora DDOR osiguranja, gospodina Frančeska Mašija, zajedno sa svim kolegama širom zemlje i uz podršku kolega iz Novog Pazara, izuzetno smo ponosni što smo ovde, što je ovaj grad osmi po redu u našoj akciji i što smo simbolično posadili jedno od 57 sadnica koje ostavljamo budućim generacijama. Naša grupa Unipol, i uz nju i DDOR postavila je, u okviru svog Strateškog plana vrlo ambiciozne ESG ciljeve kojima nastoji da kroz aktivnosti poput ove, pruži svoj doprinos u održivom razvoju čitavog društva u kojem posluje. Svesni smo da čak i najmanja akcija može da napravi razliku, a klimatske promene su bitno pitanje, jer to je rizik koji može pogoditi sve naše živote i našu poslovnu budućnost. Akcija „Za šumu u tvom kraju“ deo je ove trogodišnje strategije i radujemo se tome što ćemo i dalje nastaviti sa ozelenjavanjem urbanih sredina. Želim da se iskreno zahvalim Gradu Novom Pazaru i njegovim čelnicima na podršci u realizaciji naše ovogodišnje akcije.“

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac je rekao: "Zahvaljujem kompaniji DDOR na donaciji 57 stabala koja će krasiti naš grad, Novi Pazar je među 10 lokalnih samouprava gde se u okviru akcije sadi drveće. Sjajna je akcija i neka bude poziv drugim kompanijama da krenu ovim putem, jer želimo da u našem gradu bude što više zelenila i bolju, lepšu životnu sredinu. Grad će uvek podržati ovakve akcije i unapred smo zahvalni svima koji imaju sluha za slične aktivnosti.“

Pre Novog Pazara, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala, u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala, u Smederevu 21, u  Sremskoj Mitrovici 44, u Subotici 42 stabla, u Vršcu 100 stabala i u Beogradu 25. Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene DDOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, kao i godišnjeg eko-Paketa putnog osiguranja, klijenti će direktno doprineti tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

Kao i prethodne godine na stranici www.ddor.rs/eko svim građanima je na raspolaganju forma za glasanje za svoje gradove i urbane sredine kojima je potrebno ozelenjavanje. Glasanje će trajati do 31. jula 2023. godine.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops