A- A A+

Rekordan broj stipendista, više sredstava za najbolje studente

U čast 99 najboljih studenata državnih univerziteta, stipendista Grada, priređen je prijem. Najboljima su gradonačelnik Nihat Biševac i članica Gradskog veća Ulfeta Demčović uručili plakete za izuzetno postignuće u obrazovanju, a okupljene je pozdravio upravo gradonačelnik Biševac.  
 
"Uvek je posebno zadovoljstvo biti u društvu najboljih, a vi to jeste. Ponosni su na vas vaši roditelji, ceo grad je ponosan. Naša je najveća želja, cilj i zadatak da podržimo sve što vredi. Vi ćete, upravo zahvaljujući svojim kvalitetima, u budućnosti biti glavni oslonac i pokretač grada,  najznačajniji resurs društva. Znam da nije lako postići rezultate koje vi postižete i zato nas posebno raduje što na konkursu svake godine imamo veći broj studenata koji ispunjavaju uslove za stipendiranje. Nije vaš uspeh isključivo rezultat rada, već i ozbiljnog odricanja na svim poljima ali je i rezultat podrške od strane vaših porodica. Grad Novi Pazar će biti uz vas dok koračate putem kojim ste pošli, putem znanja, veštine. Uz želje za puno uspeha u daljem usavršavanju, hvala vam što svoj Novi Pazar predstavljate na najbolji način i što ste uzor budućim generacijama", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.
 
Grad Novi Pazar je za svakog od ovih studenata ove, u odnosu na prethodne godine opredelio više sredstava, pa će umesto 5 000, stipendija na mesečnom nivou iznositi 6000 dinara po studentu.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops