A- A A+

Počelo obeležavanje Dečije nedelje u Novom Pazaru

Maskenbalom dece iz novopazarskih vrtića, počela je Dečija nedelja u organizaciji Gradske uprave Novog Pazara. U obeležavanje ove nedelje uključene su sve institucije koja se bave decom.
 
Dečija nedelja u Novom Pazaru otvorena je maskenbalom I recitacijama mališana iz vrtića Mladost. Spletom narodnih igara predstavili su se I najmlađi članovi KUD-a Mladih. Današnja manifestacija je prva u nizu planiranih tokom narednih dana.
 
Sead Trtovac iz Odseka za obrazovanje lokalne samouprave kaže da Novi Pazar ima razloga da organizuje ovakve manifestacije jer je najmlađi grad u Evropi. Trtovac najavljuje tokom nedelje bogate programe u kojima će učetsvovati deca.
 
 
„Osmislili smo I ove godine Dečiju nedelju na način da afimiše prava dece, da se čuju njihovi stavovi i problemi kao i da se prezentuju dečije veštine i talenti kroz razne aktivnosti koje su planirane u narednim danima“, rekao je Trtovac.
 
Pedagog Predškolske ustanove “Mladost”, Selma Hodžić kaže da će ova institucija nizom aktivnosti obeležiti dečiju nedelju. Ona savetuje roditeljima da slušaju svoju decu i da razgovaraju sa njima.
 
“Da bi shvatili kako da unapredimo njihov život i razvoj, moramo da ragovaramo sa decom. Važno je i da se ne spustimo, već podignemo na njihov nivo i da ih pitamo šta je to što njima treba da rastu i razvijaju se”, rekla je Hodžićeva.
 
Dečija nedelja trajaće do nedelje 9.oktobra, a ove godine se održava pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“?.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops