A- A A+

Gradski štab naredio hitnu sanaciju seoskih puteva

Gradski štab za vanredne situacije, kojim je predsedavao gradonačelnik, naredio je danas nadležnim javnim preduzećima i privrednim subjektima od javnog značaja da u narednim danima angažuju mehanizaciju na sanaciji štete na seoskim putevima izazvanih jučerašnjom kišom.

Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak izjavio je nakon sednice Štaba da su obilne padavine izazvale oštećenja na putnim pravcima na području Trnave, Vranovine, Deževe, Grubetića, Lukara, Sebečeva i sela na Goliji.

“Imali smo u poslednja dva dana 32 prijave oštećenja seoskih puteva. Građevinske mašine su na terenu, radiće se i tokom vikenda, prema prioritetima, odnosno, pre će se sanirati putevi gde ima više kuća, odnosno, više stanovnika”, kazao je Dupljak.

Istakao je da građani nisu prijavljivali materijalnu štetu izazvanu jučerašnjim nevremenom, ali da je zabeleženo da se voda izlila u nekoliko podrumskih prostorija.

“Predstavnik Elektrodistribucije nas je izvestio i da je došlo do ulivanja vode u trafostanicu u centru grada zbog čega deo Novog Pazara nije imao struju. Zbog toga je došlo i do problema sa mobilnom telefonijom”, dodao je Dupljak.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops