A- A A+

Udovičić: Novi Pazar zaslužuje punu pažnju države

U Novom Pazaru počele su javne rasprave o Predlogu strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine, a biće  organizovane u više gradova.
 
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je da je Novi Pazar mesto gde se mogu čuti konstruktivne kritike i ideje kako pomoći mladima da se “samoiskažu, pokažu i dokažu, ali i da kreiraju svoju zemlju po njihovoj meri“.
On je kazao  da Novi Pazar zaslužuje punu pažnju države ne samo u oblasti omladinske politike, već i u ostalim aspektima društvenog delovanja.
“Pozivam sve mlade iz Novog Pazara, ali i iz čitave Srbije da se uključe u narednih petnaestak dana i učine da ovaj dokument bude po meri mladih”, kazao je ministar.
“Nekako kada pričate o strategijama, nije mladim ljudima to toliko blisko. Više žele da kroz živu reč i kroz jedan direktan dijalog iskažu svoje ideje i misli i da kroz neke konkretne i konstruktivne primere unaprede takve strateške dokumente. Danas smo ovde da odgovorno i otvoreno čujemo mlade i sva zainteresovana lica“, naveo je Udovičić.
 
Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je Novi Pazar grad mladih i da je svako unapređenje njihovog položaja veoma važno.
“Koristim priliku da se zahvalim ministru i Ministarstvu za svu pomoć i podršku i za materijalnu i kadrovsku pomoć koju pružaju Novom Pazaru u razvoju sporta, ali i omladinske politike”, istakao je Biševac.
Svoje stavove u Novom Pazaru izneli su predstavnici različitih organizacija koje okupljaju mlade. Njihove konstruktivne kritike i ideje su, kažu iz ministarstva, posebno dobrodošle tokom javnih rasprava o predlogu Strategije.
Osim u Novom Pazaru, okrugli stolovi će biti  organizovani u Užicu, Novom Sadu, Nišu, Beogradu i Kosovskoj Mitrovici. Potom će biti pripremljen izveštaj o Predlogu strategije za mlade u Srbiji od 2022. do 2030. godine.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops