A- A A+

Hajrat za Ešrefa u duhu tradicije, prostor oko gradskog parka dobija novi izgled

Gradski park u Novom Pazaru krasiće nova česma, koja će biti posvećena rahmetli Ešrefu Džanefendiću, novopazarskom umetniku. Ideja je da zdanje na kom će se prolaznici napajaju vodom bude izrađeno u orijentalnom, tradicionalnom stilu nije slučajna, jer oslikava duh samog umetnika, njegove stvaralačke vizije ali i specifičnost čitavog ovog kraja.

“Staru, dotrajalu česmu u gradskom parku zameniće nova, lepša i funkcionalnija česma u orijentalnom stilu. Završetkom radova koji sadrže parterno uređenje, klupe i česmu, čitav prrostor dobiće sasvim lepši izgled i novi sjaj. Prostor će, kao i do sada biti od koristi svim građanima”, kazao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj, ističući da je grad odustao od realizacije svog prvobitnog projekta u želji da podrži inicijativu porodice i prijatelj rahmetli Ešrefa Džanefendića i za njega sagradi hajrat.

“Prošle godine su u Gradsku upravu došli njegova, sada već rahmetli majka i njegovi najbliži prijatelji, sa idejom da zajednički sagradimo hajrat, što smo, imajući u vidu stvaralački opus, talenat i energiju kojom je Ešref plenio, bez dileme prihvatili. Na ovaj način ispunjena je želja njegovih najbližih, ali i svih ljudi koji su, kao savremenici Ešrefa Džanefendića, pozdravili jednu lepu, dirljivu ideju”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.

Ovaj deo grada biće, uz nova ulaganja dodatno oplemenjen. U planu je, prema rečima Škrijelja, kompletna zamena zelene površine i instalacija sistema za navodnjavanje.

“Sredstva od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija obezbeđena su za rekonstrukciju Bezistana a zaključen je ugovor sa izvođačem radova za rekonstrukciju stepeništa. Najbitniji projekat koji nas očekuje je rekonstrukcija Džephane, koja će biti biser ovog dela grada”, zaključio je Škrijelj, podsećajući da lokalna samouprava podržava sve kvalitetne ideje građana i osluškuje njihove  svakodnevne potrebe, sa ciljrm da za Novopazarce, u svim delovima grada, obezbedi najkvalitetnije uslove za svakodnevan život. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops