A- A A+

Tradicionalno partnerstvo sa Azerbejdžanom intenzivirati u sferi privrede

Višegodišnju dobru saradnju Novog Pazara i Republike Azerbejdžan, prvenstveno na planu kulture,  odlikuju intenzitet i konkretni rezulltati, podsetili su gradonačelnik Nihat Biševac i ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Kamil Hasijev, tokom sastanka održanog danas u našem gradu. Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Novog Pazara Vladimir Marinković i pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju, Tarik Rupić.
 
U  razgovoru o dosadašnjim zajedničkim projektima, kao i o planovima za realizaciju nekih novih planova, zaključeno je da je, uz nastavak partnersva na polju kulture, uočljiv potencijal za razvoj saradnje  u oblasti privrede.
 
„Preplitanje kultura i uspostavljanje veza u sferi umetničkog stvaralaštva dobra su osnova za dalji razvoj postojećih odnosa, prvenstveno u oblasti privredno ekonomskog delovaanja, a u interesu građana Novog Pazara“, poručeno je nakon sastanka.
 
Delegacija je nakon zvaničnog sastanka obišla novopazarski Kultuni centar, čija je koncertna dvorana  kompletno rekonstrisana 2012. godine, upravo zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Azerbejdžan,  u iznosu od 100 hiljada eura. Dodatnih 40 hiljada eura obezbedili su Grad Novi Pazar i Kulturni centar.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops