A- A A+

Savet za bezbednost usvojio izveštaj Policijske uprave ''Matura 2022''

Na sednici Saveta za bezbednost grada Novog Pazara prezentovan je i usvojen izveštaj Policijske uprave Novi Pazar u vezi sa planiranim  aktivnostima "Matura 2022". U cilju podizanja svesti o bezbednosti maturanata i ostalih građana tokom maturskih svečanosti, planirana su stručna predavanja i druge edukativne aktivnosti u narednom periodu.
 
Prema usvojenom izveštaju Policijske uprave Novi Pazar, u ponedeljak, 23. maja u Kulturnom centru biće održano stručno predavanje o bezbednosti u saobraćaju, dva dana kasnije, u
sredu, u Tehničkoj školi biće organizovana simulacija paničnog kočenja, a sve u cilju podizanja svesti o bezbednosti maturanata, ali i ostalih građana tokom maturskih aktivnosti.
 
‘’Matura je posebna svečanost u našim porodicama i zato smo organizovali sastanak. Članovi Saveta za bezbednost, predstavnici političkih partija i institucija jednoglasno su prihvatili izveštaj i obavezali se da zajedno podignemo nivo pažnje i budnosti svih u
ovom gradu, kako bismo maturske svečanosti sproveli na način dostojan građana i predupredili neželjena dešavanja’’, izjavio je predsednik Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara Hajrudin Hajrović.
U tom cilju izrađen je i promotivni spot pod nazivom ‘’Na maturu bez automobila’’. Hajrović je naglasio da Novi Pazar nije grad ‘koji pruža konforne mogućnosti za upotrebu automobila. Apelovao je na maturante da se suzdrže od upotrebe vozila koliko god je moguće i na roditelje da razgovaraju i ubede svoju decu da proslave maturu bez automobila.
 
Osim preventivnih, policijski izveštaj predviđa i represivne aktivnosti u periodu održavanja mature, u smislu pojačane kontrole saobraćaja.
Takođe, zaključeno je na sednici, i inspekcijski organi lokalne samouprave trebalo bi dodatno da budu angažovani, kako bi se sprečili neželjeni događaji i ostvarila maksimalna bezbednost maturanata, ali i svih građana.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops