A- A A+

Preko javnih poziva do sredstava za unapređenje energetske efikasnosti

Grad Novi Pazar i Ministarstvo energetike Republike Srbije zajednički će realizovati niz projekata u cilju povećanja energetske efikasnosti na lokalnom nivou.

„Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije objavilo je javni poziv za mere energetske efikasnosti u domaćinstvima i u tu svrhu opredelilo deo sredstava, dok će jedan deo novca za projekte biti obezbeđen iz lokalnog bužeta grada Novog Pazara.

„Oko 17,5 milona dinara daće ministarstvo, isto koliko i grad Novi Pazar, za postavljanje solarnih panela, zamenu stolarije i radove na izolaciji u domaćinstvima, koja budu želela da konkurišu za neki vid podrške“, kazao je tokom posete Novom  Pazaru državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike, Zoran Lakićević.

„Javni pozivi za građane biće raspisani za mesec, najviše dva, tako da će svi koji žele moći da se prijave kako bi, u vidu subvencije dobili 50 odsto sredstava za neko od pomenutih ulaganja“, poručio je državni sekretar.

Prema njegovim rečima, u skladu sa raspoloživim sredstvima, javnim pozivom će biti obuhvaćeno 300 do 400 domaćinstava, ali je već sada u planu raspisivanje novih javnih poziva, od kojih će neki biti raspisani ove, neki sledeće godine.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da će projekti čija realizacija sledi značajno doprineti kvalitetu života građana, uštedi sredstava i energije ali i očuvanju životne sredine

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops