A- A A+

Uručene nagrade pobednicima smotre „Pažljivkova pravila 2022“

Najboljim polaznicima predškolskog programa, učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola koji su učestvovali na nedavno održanoj gradskoj smotri „Pažljivkova pravila 2022“, danas su uručene nagrade. Organizatori smotre su Grad Novi Pazar i Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara.
 
„Najbolje ekipe dobile su vredne nagrade. Edukacija dece je najvažnija i to stalno treba isticati jer, ako decu dok su mala naučimo pravilnom ponašanju u saobrćaju, dobićemo ne samo dobre i savesne vozače, već i odgovorne pešake i mnogo bezbednije ulice u gradu“, rekao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Mirsad Jusufović.
 
Devojčice i dečaci predškolskog uzrasta, kao i učenici prvog i drugog razreda su se kroz kreativno učenje takmičili u poznavanju saobraćaja, sa ciljem da nauče kako da se, kao učesnici u saobraćaju ponašaju. Cilj edukacije je da smanji broj stradalih u saobraćaju, broj saobraćajnih nezgoda i da, razvijajći  kod dece takmičarski duh, najmlađima približi saobraćajna pravila.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops