A- A A+

Prostor u strogom centru grada uskoro dobija novi izgled

U okviru projekta preuređenja prostora u centru grada i proširenja gradskog trga, započelo je rušenje javnog toaleta na levoj obali Raške. Radove je obišao gradonačelnik Nihat Biševac.
“Na zadovoljstvo građana, proširenje trga znači da ćemo obezbediti dodatne sadržaje pored reke. Sa prvim tolim danima počela je sezona radova i stići ćemo, kao i do sada do svih naselja, kako u centru grada, tako i do prigradskog i seoskog područja. Nastojimo da svuda podjednako radimo, jer nam je prioritet poboljšanje kvaliteta života svih naših sugrađana”, rekao je gradonačelnik Biševac.
 
Planirano je da se, nakon rušenja nekadašnjeg javnog toaleta loakcija potpuno preuredi.
Biće izgrađene tribine, prekrivene granitnim pločama, uz obavezno postavljanje korpi za odlaganje otpada. Površinu će oplemeniti 18 kvadratnih metara travnate površine sa žardinjerama za cveće, kao i sadnja 10 katalpi. Lokacija u strogom centru grada dobiće i potpuno novu LED rasvetu.
 
Za realizaciju radova iz gradskog budžeta opredeljeno je 30 miliona dinara.
“Nakon rušenja starog toaleta slede radovi ugovoreni tenderom: proširenje postojećeg trga, sa clijem da strogi centar grada dobije novi izgled. Želimo da to bude mesto okupljanja svih građana, sa pogledom na Bedem. Planirano je popločavanje obe strane korita reke Raške. Biće potpuno uređen prostor od mosta u centru grada do hotela Vrbak”, poručio je Aladin Zećirović, iz Službe gradskog urbaniste grada Novog Pazara.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops