A- A A+

Delegacija Novog Pazara u dvodnevnoj poseti Tešnju

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i višečlana privredna delegacija ovog kraja borave u dvodnevnoj poseti Opštini Tešanj u Bosni i Hercegovini. Prema rečima gradonačelnika Biševca, povezivanje lokalnih zajednica je izuzetno značajno na polju poljoprivredne delatnosti ali i u pogledu razmene primera dobre prakse u drugim oblastima.
 
„Zahvaljujem načelniku Opštine Tešanj Suadu Huskiću, privrednicima Tešnja okupljenim oko organizacije „Biznis centar“. Tešanj je priveredno čudo regiona, primer privrednog razvoja i biće nam drago da uzvratimo gostoprimstvo. Povezivanje zajednica je dragoceno jer imamo različita iskustva a pored uslova za rad izuzetno je bitan ljudski faktor, dobar osećaj za biznis. Treba razmeniti iskustva i primeniti ih u lokalnim sredinama“, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući da je poseta prvi korak u uspostavljanju saradnje.
 
Načelnik Opštine Tešanj, Suad Huskić istakao je da je svaka saradnja lokalnih zajednica obostrano korisna.
 
„Koliko god je važno da se privrednici susreću, važno je da javni sektor ima komunikaciju, koja ne mora nužno ćekati na kontakte sa različitih nivoa vlasti. Iz svake saradnje među općinama mogu se naći dobri primjeri, naročito ako su ljudi povezani tradicijom, znanjem, vjeroispovešću, na ma koji drugi način. Zato nas raduje veza sa Novim Pazarom. Vjerujem da ćemo imati intenzivniju saradnju kojom ćemo jedni od drugih učiti i međusobno se unapređivati".

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops