A- A A+

Podrška privrednicima kroz različite programe

Privrednici Novog Pazara i susednih opština sastali su se sa predstavnicima Fonda za razvoj, Nacionalne službe za zapošljavanje, Ministarstva privrede i Agencije za finansiranje i osiguranje izvoza. Jedna od tema sastanka je rešavanje pitanja zaduženja i prestanka rada privrednih subjekata na teritoriji Zapadnog Balkana. U toku sastanka bilo je reči i o novim projektima za koje  privrednici mogu aplicirati. Skup je otvorio gradonačelnik Nihat Biševac.
“Ministarstvo privrede je opredelilo 2,5 milijardi dinara za različite projekte podrške preduzetništvu u tekućoj godini. Programi su koncipirani na kombinaciji bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj ili poslonih banaka. Programi su namenjeni različitim ciljnim grupama, od početnika u poslovanju, do ženskog preduzetništva i mladih do 35 godina, a najveći programi usmereni su ka razvojnim firmama za unapređenje proizvodne opreme ili izgradnju novih proizvodnih pogona”, poručila je Katarina Obradović, pomoćnica ministra privrede.
 
Na skupu su predstavljeni i program podrške kompanijama koje se bave izvozom, a organizatori su poručili da se nadaju što većem interesovanju novopazarskih i privrednika iz regiona. Detalji o programima dostupni su na sajtu preduzetnistvo.gov.rs.
 
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je u ponudi puno programa i da su uslovi izuzetno povoljni.
 
“Kod programa koji nisu beskamatni, kamate su izuzetno male. Grad je subvencionisao kamate programa prošle godine a to će učiniti i ove godine. Očekujemo da privredni subjekti, uz našu podršku, iskoriste ponuđenu prlilku”, poručio je gradonačelnik Biševac.
 
Direktor  filijale Nacionalne službe zapošljavanja Fahrudin Đekić podsetio je da i NSZ nudi izuzetne programe podrške, ističući da je u Novom Pazaru organizavan skup od izuzetne važnosti za ceo kraj.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops