A- A A+

Novi Pazar deo najvećeg ekološkog projeka u istoriji zemlje

Novi Pazar jedna je od lokalnih samouprava u koju će, u naredne četiri godine, biti realizovan posao vredan četiri milijarde evra sa ciljem poboljšanja ekološke slike države. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, član Gradskog veća Hanefija Brničanin i direktor JP ’’Gradska čistoća’’ Armin Mehović prisustvuju dvodnevnom skupu posvećenom projektu “Čista Srbija”. Reč je o najvećem ekološkom projektu u istoriji zemlje i prusustvuju mu predstavnici više od 30 lokalnih samouprava iz cele Srbije.
 
U organizaciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Istraživačkoj stanici Petnica danas je počeo dvodnevni skup “Petnica 2022”, posvećen pre svega projektu “Čista Srbija”.
 
Izgradnja 7.000 kilometara kanalizacione infrastrukture i više od 250 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, između ostalog, plan je za naredne četiri godine. Milionska sredtsva biće uložena najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.Projekat izgradnje komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada ‘’Čista Srbija”, za čije je sprovođenje nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koncipiran je na osnovu potrebe za povećanom ekološkom zaštitom voda i zemlje.
 
Reč je o projektu koji je u interesu svih građana. Podsetimo, u Novom Pazaru aktuelno je više ekoloških i projekata koji za cilj imaju zaštitu žiotne sredine, pa je tako u izradi projkeat nove deponije za grad Novi Pzara i opštine Tutin i Rašku, kao i za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops